Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Socialezekerheidsrecht begrepen

Socialezekerheidsrecht begrepen
  • Jaar van uitgave 2019
  • 364 pagina's
Auteur:H.C. Geugjes
Reeks:Recht begrepen
Voor docenten: Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Icon_printbook 978‐94‐6290‐583‐2 | paperback | 7e druk | € 35,00

In januari 2021 staat een nieuwe durk van deze uitgave gepland. Meer informatie >
 

Socialezekerheidsrecht begrepen behandelt het socialezekerheidsrecht voor studenten in het hoger onderwijs. Bij de beschrijving van de verschillende regelingen op het gebied van de sociale zekerheid hanteert de auteur de levenscyclus: een bespreking van de socialezekerheid ‘van de wieg tot het graf’.

Het boek is op een voor studenten toegankelijke manier geschreven, is praktijkgericht en bevat in ieder hoofdstuk voorbeelden ter verduidelijking. Met name staat de vraag centraal met welke vragen een cliënt in de praktijk te maken krijgt. Dit neemt niet weg dat Socialezekerheidsrecht begrepen een studieboek is, waarbij de stof wetsystematisch door de auteur wordt behandeld en diepgaand daarop wordt ingegaan.

Doelgroep

Dit boek is bestemd voor studenten SJD, HBO-rechten, Personeel & Arbeid en Bedrijfskunde MER. Daarnaast juridische professionals die werkzaam zijn in de eerstelijnsrechtshulp of -informatie en -advies (sociale raadslieden, vakbondsmedewerkers en medewerkers van het Juridisch Loket). Ook is dit boek geschikt voor niet-juristen en juridische professionals, die in hun werk zijdelings met het socialezekerheidsrecht in aanraking komen (personeelszaken, re-integratiebedrijven, UWV).

Auteursinformatie

Hannie Geugjes was jarenlang werkzaam in de rechtshulpverlening en verzorgde opleidingen op de terreinen van het arbeidsrecht en de sociale zekerheid voor een werknemersvereniging. Sinds vijftien jaar is zij als hoofddocent arbeids- en socialezekerheidsrecht verbonden aan het Instituut voor Recht van de Hogeschool Utrecht. Daarnaast is zij medeauteur van Arbeidsrecht begrepen.

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.