Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Rechtspraak Europees arbeidsrecht

Rechtspraak Europees arbeidsrecht
  • Jaar van uitgave 2016
  • 877 pagina's
Auteur:Anja Eleveld en Beryl ter Haar
Redacteur:Anja Eleveld en Beryl Ter Haar
Reeks:Boom Jurisprudentie en documentatie
Voor docenten: Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Icon_printbook 978‐94‐6290‐178‐0 | paperback | 1e druk | € 51,50

Het Europese arbeidsrecht is onmiskenbaar van invloed op het nationale recht. Dit geldt des te meer voor de jurisprudentie van het Europees Hof van Justitie, aanzien deze implicaties heeft voor de toepassing van het Europese recht in de lidstaten en daarmee de interpretatie van het nationale recht. Deze bundel bevat een verzameling standaard arresten die iedere arbeidsjurist moet kennen. Daarnaast bevat elk onderdeel een aantal arresten die of wel in het bijzonder van belang zijn gebleken voor de Nederlandse rechtsorde dan wel in belangrijke mate de discussie bepalen op dat rechtsgebied. De bundel is uniek omdat het de enige is die zich alleen op het Europese arbeidsrecht richt en omdat elk van de onderdelen wordt ingeleid met een tekst waarin de arresten in de bredere Europese context worden geplaatst. Door dit laatste is het voor de rechtsbeoefenaar makkelijk om de arresten te plaatsen en op te maken of en in hoeverre een bepaald arrest van belang kan zijn voor een zaak die deze om handen heeft. 

De bundel is zelfstandig te gebruiken, maar ook complementair aan de bundel Rechtspraak arbeidsrecht. Met beide bundels zijn de student en de rechtsbeoefenaar in het bezit van de meest belangrijke en interessante jurisprudentie van het moment op het gebied van het Nederlands en Europese arbeidsrecht.

 

Auteursinformatie

A.Eleveld is universitair docent Europees arbeidsrecht aan de rechtenfaculteit van de Vrije Universiteit.  
B.P. ter Haar is universitair docent Europees en internationaal arbeidsrecht aan de rechtenfaculteit van de Universiteit van Amsterdam. 

 

 

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

Digitaal boek (PDF) - direct downloaden
Boek (gedrukt exemplaar) - levering twee tot vijf werkdagen
M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.