Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Koersen door de Wet op het financieel toezicht (deel 3)

Deel III - Beleggingsinstellingen en icbe’s

Koersen door de Wet op het financieel toezicht (deel 3)
  • Jaar van uitgave 2020
Auteur:S.N. Hooghiemstra
Reeks:Boom Masterreeks
Voor docenten: Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Icon_printbook 978‐94‐6290‐637‐2 | 6e druk | € 122,50
Icon_ebook 978‐94‐6274‐327‐4 | digitaal boek | € 122,50

Deze zesde druk van Koersen door de Wet op het financieel toezicht. Deel III - Beleggingsinstellingen en icbe’s bevat – net als de vorige druk – alle soorten instellingen voor collectieve belegging die onder de AIFMD en de ICBE-richtlijn vallen. De in Koersen door de Wet op het financieel toezicht (vierde druk, 2012) behandelde onderdelen over Beleggingsinstellingen en icbe’s zijn nu bijeengebracht in Koersen door de Wet op het financieel toezicht. Deel III - Beleggingsinstellingen en icbe’sDe desbetreffende onderdelen zijn door de diverse ontwikkelingen sinds 2012 geactualiseerd en uitgebreid met nieuwe onderdelen. Deel III vormt een zelfstandig geheel dat complementair is aan de andere drie thematische: Deel I - Algemene nationale en Europese aspecten, toezicht en handhaving, Deel II – Nationale en Europese aspecten, toezicht en handhaving en Deel IV - Beleggingsondernemingen

De nieuwe druk bestaat uit acht hoofdstukken. In het eerste inleidende hoofdstuk wordt stilgestaan bij de geschiedenis van de Europese en nationale regulering, de soorten instellingen voor collectieve belegging en enkele belangrijke begrippen. De hoofdstukken 2 en 3 plaatsen de regulering van beleggingsinstellingen in de Europese en nationale context. Hoofdstuk 4 is een introductie op de ICBE-richtlijn, gevolgd door de in de Wft geïmplementeerde bepalingen van die richtlijn die betrekking hebben op de regels voor het aanbieden in Nederland van deelnemingsrechten in icbe’s. De desbetreffende hoofdstukken zijn in verband met diverse Europese (cross-sectorale) wijzigingen die sinds de vorige druk hebben plaatsgevonden, aanzienlijk aangepast aan, onder andere, MiFID II, UCITS V, EMIR (Refit), de Prospectusverordening 2017, de SFT-Verordening, de Benchmarkverordening, de STS-Verordening en SRD II. De Europese verordeningen betreffende Europese durfkapitaalfondsen (EuVECA), Europese sociaalondernemerschapsfondsen (EuSEF), Europese langetermijnbeleggingsinstellingen (ELTIF), Geldmarktfondsen (MMF) en het Pan-Europese Persoonlijke Pensioen Product (PEPP) die relevant (kunnen) zijn voor bepaalde entiteiten voor collectieve belegging komen in hoofdstuk 5 aan de orde. In hoofdstuk 6 wordt ingegaan op de in aanmerking komende MiFID II-diensten en op de aanvullende regels die van toepas-sing zijn indien het een beheerder van een beleggingsinstelling of een icbe-beheerder is toegestaan die diensten te verlenen. Anders dan in de vorige druk bevat deze uitgave, in aanvulling op Deel I, een nieuw hoofdstuk 7 dat een korte beschrijving van specifieke toezichts- en handhavingsregels bevat die relevant zijn voor in dit boek behandelde Europese verordeningen. Eveneens is een nieuw afsluitend hoofdstuk 8 ingevoegd dat toekomstig recht beschrijft, zoals de in 2021 in te voeren regels inzake ‘duurzame groei financieren’ (ESG-Verordening en Taxonomie-Verordening), de regels met betrekking tot de grensoverschrijdende distributie van abi’s en icbe’s en de te verwachten impact van de IFD en IFR voor beheerders.

Doelgroep

Deze uitgave is geschikt voor ondernemingsrechtjuristen, bank- en effectenrechtjuristen en studenten in het masteronderwijs.

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.