Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Huurrecht begrepen

Huurrecht begrepen
  • Jaar van uitgave 2018
  • 180 pagina's
Auteur:Mr. J. Kist
Reeks:Recht begrepen
Voor docenten: Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Icon_printbook 978‐94‐6290‐494‐1 | paperback | 3e druk | € 33,00

Huurrecht begrepen geeft op een heldere en toegankelijke wijze een overzicht van het huurrecht. Stilgestaan wordt bij de regels die op de diverse soorten huurovereenkomsten van toepassing zijn. Door de vele aansprekende en praktische voorbeelden in begrijpelijke taal krijgt niet alleen de hbo-student, maar ook de praktijkbeoefenaar snel inzicht in de rechten van de huurder en de verhuurder. De lezer kan zijn kennis direct toetsen en toepassen op de vele oefenvragen die zijn gebaseerd op de juridische praktijk van de auteur.

De focus van het boek ligt op het begrip van de diverse soorten huurovereenkomsten. Aan de hand van schema's en voorbeelden wordt het de lezer duidelijk welke regels op de diverse huurovereenkomsten van toepassing zijn. In het algemene deel worden de regels behandeld die gelden voor alle huurovereenkomsten, of het nu om een auto of een bedrijfshal gaat. Vervolgens wordt stilgestaan bij de verhuur van woonruimte, de daarbij behorende huurprijswetgeving en de functie van de Huurcommissie. Daarna komt de verhuur van middenstandsbedrijfsruimte uitgebreid aan bod. Ten slotte wordt de huurbescherming van huurders van overige bedrijfsruimte besproken.

Doelgroep

Huurrecht begrepen is zeer geschikt voor studenten in het hoger onderwijs (HBO-rechten, SJD) als voor juridische professionals die werken in eerstelijnrechtshulp.

Auteursinformatie

Jeroen Kist is advocaat bij Six Advocaten in Amsterdam. Hij studeerde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en is sinds 2004 werkzaam in de vastgoed- en huurrechtpraktijk. Na zijn universitaire studie heeft hij de specialistenopleiding voor huurrecht voltooid bij de Vereniging van Huurrecht Advocaten.

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.