Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Goederenrecht begrepen

Goederenrecht begrepen
  • Jaar van uitgave 2019
  • 249 pagina's
Auteur:J.M. Milo
Reeks:Recht begrepen
Voor docenten: Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Icon_printbook 978‐94‐6290‐078‐3 | paperback | 1e druk | € 34,00

1e druk

Goederenrecht begrepen behandelt op inzichtelijke wijze dit belangrijke rechtsgebied. Het goederenrecht vormt (samen met het verbintenissenrecht) het juridische fundament onder onze samenleving, waarin enerzijds onze eigendomsrechten op goederen bescherming verdient, anderzijds het vrije verkeer van goederen geregeld moet worden. Inleidende hoofdstukken geven de student kennis van praktisch belang, aard en plaats van het goederenrecht. Vervolgens krijgt de student inzichtelijke begeleiding in de dwingendrechtelijke systematische regels die bepalen wat goederen zijn, welke rechten zoals eigendom op goederen mogelijk zijn, welke bevoegdheden de gerechtigde heeft en hoe deze (eigendoms)rechten aan anderen kunnen worden overgedragen. Al deze kwesties komen mede door het gebruik van voorbeelden, schema’s en vragen tot leven. Na bestudering heeft de student een gedegen kennis van tekst, uitleg en toepassing in de praktijk van het goederenrecht.

Auteursinformatie

Michael Milo is universitair hoofddocent Rechtsgeschiedenis en Rechtsvergelijkend Vermogensrecht aan het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht aan de Universiteit Utrecht. Hij is Fellow aan de South African Research Chair in Property Law aan de Universiteit Stellenbosch in Zuid-Afrika.

Aanvraag docentexemplaar

Docentenhandleiding

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur
alle inclusief docentenhandleiding


M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.