Bestel deze publicatie
annuleerbestel

EU Law - Treaties and Legislation / Europees Recht - Verdragen en Wetgeving

a bilingual compilation / een tweetalige verzameling

EU Law - Treaties and Legislation / Europees Recht - Verdragen en Wetgeving
  • Jaar van uitgave 2020
  • 946 pagina's
Auteur:René Repasi
Reeks:Boom Jurisprudentie en documentatie
Voor docenten: Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Icon_printbook 978‐94‐6290‐669‐3 | paperback | 1e druk | € 29,95

De wet leren is een taal leren. Europees recht leren is meerdere talen tegelijk leren. Europees recht leren in een Nederlandstalig onderwijsprogramma met Engelstalige docenten en studieboeken is een uitdaging op zich: Europees recht wordt in het Engels bestudeerd en moet in het Nederlands worden toegepast.
  
Deze tweetalige verzameling bevat naast Europese verdragen ook de belangrijkste wetgeving en is daarom ideaal om deze uitdaging aan te gaan. Dit boek presenteert elk artikel in beide talen, naast elkaar. Op die manier kan de Engelstalige terminologie gemakkelijk in het Nederlands worden gevonden door de hoofdbron te gebruiken: de juridische tekst zelf. Andersom kan het boek worden gebruikt wanneer Europese regelgeving wordt toegepast in een Nederlandstalige omgeving. 
 
Omdat deze tweetalige compilatie de eerste verzamelbundel in Nederland is die meer omvat dan alleen de Europese verdragen, is het eigenlijk twee boeken in één. Dat maakt deze bundel het ideale hulpmateriaal, voor zowel de opleiding als de praktijk in Nederland.

Auteursinformatie

Dr. René Repasi is universitair hoofddocent Europees recht aan de Erasmus School of Law. Hij is gepromoveerd aan de Universiteit van Heidelberg en heeft gestudeerd in Duitsland (Heidelberg) en Frankrijk (Montpellier). Eerder was hij onderzoeksassistent aan de Universiteit van Heidelberg en adviseerde hij het Europees Parlement en de Europese Commissie bij projecten voor economische regule - ring. Hij publiceert en doceert over verschillende onderwerpen van Europees recht, met name over fundamentele vrijheden en de euro, in verschillende Europese talen.

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.