Bestel deze publicatie
annuleerbestel

De democratische rechtsstaat

Feit of droom?

De democratische rechtsstaat
  • Jaar van uitgave 2018
  • 116 pagina's
Auteur:Parviz Samim
Icon_printbook 978‐94‐6290‐453‐8 | paperback | 1e druk | € 22,00

Wij Nederlanders zijn erg kritisch over allerlei zaken die in Nederland spelen, bijvoorbeeld over zaken die de democratische rechtsstaat betreffen. Hierbij laten wij het vaak na Nederland te vergelijken met andere landen. Wanneer wij dit wel doen, zien wij dat veel zaken, zo ook de democratische rechtsstaat, in Nederland goed geregeld zijn.

Dit boek beoogt studenten en andere geïnteresseerden kennis te laten maken met onze democratische rechtsstaat. De elementen van de democratische rechtsstaat worden aan de hand van voorbeelden en schema’s in een toegankelijke taal uitgelegd. In het tweede deel van het boek wordt ingegaan op de vraag hoe het concept van de democratische rechtsstaat in Afghanistan wordt uitgevoerd. Doel hiervan is de lezer ervan bewust te maken dat de democratische rechtsstaat in Nederland wel degelijk goed in elkaar zit.

Auteursinformatie

Parviz Samim is geboren en opgegroeid inAfghanistan. In 1997 is hij samen met zijn ouders als politieke vluchteling naar Nederland gekomen. In Nederland heeft hij de opleidingen Sociaal Juridisch Medewerker (ROC-Aventus Apeldoorn), Sociaal Juridische Dienstverlening (Hogeschool Utrecht) en rechtsgeleerdheid (Universiteit Utrecht) afgerond. Sinds 2007 is hij als docent recht werkzaam bij de Hogeschool Utrecht. Hij is in 2016 door de studenten verkozen tot Docent van het Jaar van de Hogeschool Utrecht. In 2017 is hij landelijk genomineerd als Docent van het Jaar van hethogeronderwijs. Hij heeft hiervoor twee boeken geschreven die in het hoger onderwijs door verschillende opleidingen worden gebruikt.