Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Arbeidsrecht & Reorganisatie

Arbeidsrecht & Reorganisatie
  • Jaar van uitgave 2018
  • 298 pagina's
Auteur:E. van Vliet en B. Filippo
Reeks:Boom Juridische studieboeken
Voor docenten: Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Voor docenten: Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Icon_printbook 978‐94‐6290‐504‐7 | paperback | 3e druk | € 39,00

In een tijd waarin reorganisaties aan de orde van de dag zijn, geeft Arbeidsrecht & Reorganisatie in vogelvlucht een overzicht van diverse arbeidsrechtelijke leerstukken die gemeen hebben dat ze bij een reorganisatie van belang zijn.

Het boek heeft een juridische insteek: de arbeidsrechtelijke basiskennis die van belang is bij een reorganisatie wordt op een toegankelijke wijze uiteengezet. Door middel van overzichtelijke figuren en schema’s en het regelmatig opnemen van voorbeelden, worden de verschillende leerstukken op een toegankelijke en begrijpelijke wijze uitgelegd.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
- medezeggenschap;
- cao-recht;
- wijziging van de arbeidsovereenkomst;
- ontslag;
- collectief ontslag;
- overgang van onderneming.

Doelgroep

Arbeidsrecht & Reorganisatie is geschreven voor studenten aan een universiteit en voor studenten in het hoger beroepsonderwijs. Daarnaast is dit boek een handig naslagwerk voor iedereen die in de praktijk met het onderwerp ‘arbeidsrecht en reorganisatie’ te maken krijgt.

Auteursinformatie

Mr. dr. E. (Elmira) van Vliet is als universitair docent Arbeidsrecht werkzaam aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Mr. B. (Barbara) Filippo is als advocaat werkzaam bij advocatenkantoor SteensmaEven te Rotterdam.

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.