Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Tussen eerste overheid en tweederangsdemocratie

Het functioneren van de lokale democratie in Nederland

Tussen eerste overheid en tweederangsdemocratie
  • Jaar van uitgave 2018
  • 182 pagina's
Auteur:J.J.C. van Ostaaijen
Voor docenten: Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Icon_printbook 978‐94‐6236‐827‐9 | paperback | 1e druk | € 25,00

Eerste overheid of tweederangsdemocratie? De lokale democratie heeft kenmerken van beide. Door toedoen van anderen, maar zeker ook door eigen toedoen, presteert ze nog onder haar vermogen. Dat blijkt uit een omvangrijke analyse van de lokale democratie vanuit zes invalshoeken. Vergelijkingen met onder meer de landelijke politiek en het buitenland tonen aan dat de situatie in Nederland niet uniek is. Verbetering is mogelijk, maar daarvoor moeten we af van het denken in structuurwijzigingen. Het gaat er vooral om dat politici bereid zijn hun eigen handelen aan te passen.

Dit boek is bedoeld voor eenieder die geïnteresseerd is in hoe de lokale democratie functioneert en voor direct betrokkenen die willen weten hoe ze de lokale democratie kunnen verbeteren.

Auteursinformatie

Dr. Julien van Ostaaijen is universitair docent Bestuurskunde aan Tilburg University en wetenschappelijk adviseur bij ProDemos. Hij houdt zich met name bezig met de ontwikkeling van het lokaal bestuur en de lokale democratie in Nederland. Meer informatie en publicaties: www.vanostaaijen.nl.

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

Digitaal boek (PDF) - direct downloaden
Boek (gedrukt exemplaar) - levering twee tot vijf werkdagen
M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.