Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Lessen uit crises en mini-crises evenementen

Lessen uit crises en mini-crises evenementen
  • Jaar van uitgave 2018
  • 158 pagina's
Redacteur:Vina Wijkhuijs en Menno van Duin
Icon_printbook 978‐94‐6236‐864‐4 | paperback | 1e druk | € 27,50

Deze speciale editie in de reeks Lessen uit crises en mini- crises gaat specifiek in op evenementen. De publicatie bevat een beschouwing van negen casus die eerder aan de orde kwamen in de jaarboeken van het lectoraat Crisis beheersing en nu in één publicatie zijn samengebracht. Aan bod komen de troonswisseling (2013) en de Grand Départ van de Tour de France (2015), en een aantal traditionele en eigentijdse lokale evenementen: van het paasvuur in Espelo, het Dicky Woodstockfestival in Steenwijkerwold tot de hindernissenloop VenloStormt.

Bij verschillende van deze casus deed zich een ernstig incident voor. Maar de selectie bestaat ook uit een aantal succesvol verlopen evenementen. De auteurs beschouwen de gebeurtenissen aan de hand van de bestuurlijke en operationele dilemma’s die speelden. De casus worden voorafgegaan door een inleidend hoofdstuk waarin wordt ingegaan op de processen die zich bij grote evenementen voordoen. Met de negen praktijkvoorbeelden biedt deze publicatie daarmee handvatten voor de voorbereiding op evenementen.

Doelgroep

De publicaties in de reeks Lessen uit crises en mini-crises zijn bedoeld voor bestuurders en professionals werkzaam op het terrein van crisisbeheersing en veiligheidsmanagement. Deze speciale editie kwam tot stand onder redactie van Vina Wijkhuijs en Menno van Duin.