Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Handboek publiek management

Handboek publiek management
  • Jaar van uitgave 2011
Redacteur:M. Noordegraaf, K. Geuijen en A. Meijer
Reeks:Studieboeken bestuur en beleid
Voor docenten: Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Voor docenten: Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Icon_printbook 978‐90‐5931‐717‐8 | 1e druk | € 65,25

Publieke organisaties moeten bedrijfsmatig werken, hun prestaties meten, in ketens samenwerken en aantoonbaar resultaten boeken. Dat klinkt makkelijker dan het is. Bedrijfsmatigheid, prestatiesystemen en ketens geven steeds minder houvast voor ministeries, gemeenten, uitvoerders, politie en justitie, ziekenhuizen, GGZ-instellingen, scholen, en al die andere organisaties die maatschappelijke waarde leveren.
Dit boek analyseert het management van die publieke organisaties. Door ‘state of the art’ kennis bijeen te brengen worden eenvoudige opvattingen over publiek management gerelativeerd en wordt een eigen perspectief op publiek management ontwikkeld. Prestatiesystemen en ketens worden niet verworpen, maar wel als beperkt en beperkend gezien. Vanuit een andere kijk op publiek management worden krachtiger managementinzichten en -aanpakken gepresenteerd. Die zijn relevant voor studenten, maar ook voor publieke managers, beleidsmakers en -uitvoerders, politici en adviseurs.
Deskundige auteurs bespreken actuele managementthema’s, geclusterd naar de klassieke kernthema’s Strategie, Organisatie en Bedrijfsvoering. Ze behandelen onder meer leiderschap, ketens en netwerken, samenwerking, management en media, professionals, verantwoording, organisatiecultuur, financieel management, kwaliteit, en HRM. Via inleidende en uitleidende hoofdstukken krijgt de lezer systematisch inzicht in de opkomst, achtergronden en effecten van prestatiegericht management. Publiek management, zo wordt geconcludeerd, draait om het behendig op elkaar betrekken van prestaties, primaire processen en politiek.

Doelgroep

Dit boek is bestemd voor hbo- en wo-studenten bestuurskunde en bestuurs- en organisatiewetenschappen, publieke managers, beleidsmakers en uitvoerders, politici en adviseurs.

Auteursinformatie

Mirko Noordegraaf, Karin Geuijen en Albert Meijer (redactie) zijn verbonden aan het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht.
Binnen de USBO coördineren zij de onderzoeks- en onderwijslijn Publiek Management. Met publiek managementdeskundigen uit Utrecht, maar ook van andere universiteiten,
ontwikkelen zij nieuwe ideeën over publiek management. Aan dit handboek werkten mee: Arjen Boin, Aline Bos, Paul Boselie, Mark Bovens, Sara le Cointre, Marja Gastelaars,
Teun Hardjono, Paul ’t Hart, Sandra Jacobs, Martijn Koster, Peter Leisink, Martijn van der Meulen, Monique Mulders, Martijn Ridderbos, Thomas Schillemans, Sandra Schruijer,
Margo Trappenburg, Wouter Vandenabeele, Leopold Vansina, Jeroen Vermeulen, Bas de Wit en Kutsal Yesilkagit.

Managementboek, jaargang 18, nummer 1 januari 2012
Bekijk de bijlage

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

Digitaal boek (PDF) - direct downloaden
Boek (gedrukt exemplaar) - levering twee tot vijf werkdagen
M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.