Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Accountancy en andere zaken onder de loep (5)

Accountancy en andere zaken onder de loep (5)
  • Jaar van uitgave 2017
  • 384 pagina's
Auteur:Marcel Pheijffer
Icon_printbook 978‐94‐6290‐440‐8 | paperback | 1e druk | € 33,00
Icon_ebook 978‐94‐6274‐797‐5 | digitaal boek | € 33,00

De laatste jaren komen accountants(organisaties) regelmatig in het nieuws. Soms positief, maar helaas ook vaak negatief. Door een toezichtsrapport van de AFM, een tuchtzaak of een alarmerende fraudekwestie. Marcel Pheijffer schrijft er graag over en doet dat in blogvorm op www.accountant.nl, hét platform voor nieuws, opinies en discussies over de accountancy.

Dit is de vijfde bundel met honderd blogs die op de genoemde website zijn geplaatst. De auteur uit daarin zijn opinie, observaties, analyses, irritaties en verwondering over voor accountants relevante onderwerpen. Over actuele zaken schrijft hij scherp, kritisch, uitdagend, soms zuur, maar ook grappig. Telkens probeert de auteur zijn publiek te prikkelen en te inspireren.

Daarnaast bevat de bundel zestig columns die in Het Financieele Dagblad zijn verschenen. Daarin wordt meestal een breder perspectief dan de accountancy gehanteerd. Maar de rode draad is telkens dat het onderwerpen betreft die op financieel-economisch terrein van belang zijn. Bijvoorbeeld over fraude, schikkingen en rechtszaken.

Auteursinformatie

Marcel Pheijffer is als hoogleraar Accountancy verbonden aan Nyenrode Business Universiteit en als hoogleraar Forensische Accountancy aan Universiteit Leiden. Hij publiceert op www.accountant.nl regelmatig over: fraude, witwassen, (forensische) accountancy, corporate governance, integriteit, creatief boekhouden, boekhoudschandalen, toezicht & handhaving en aanverwante onderwerpen. Daarnaast is hij vaste columnist van Het Financieele Dagblad (FD).